Ontbijt met zelfgemaakte havermoutpap. De volume van havervlokken neemt door koken wel 2-3 x in hoeveelheid toe. Je krijgt dus een groot ontbijt met weinig calorieën. Havermout is de gezondste graansoort met een hoge voedingswaarde met o.a. supervezels, veel magnesium en tryptofaan.
Ook geschikt om een kleinere portie havermoutpap in de avond te nemen voor minder te snoepen en goed slapen!
- weinig calorieën
- gunstig voor glucosespiegel
- veel voedingsstoffen
- gunstig voor spijsvertering
- lange tijd verzadiging: geen honger
- voedingswaarde haver
Zelfgemaakte havermoutpap 300 calorieën!
- Weeg s' avonds 40-50 gram havervlokken/mout af. Voeg water+ beetje yoghurt toe zodat de vlokken ongeveer onder water staan in een zuur milieu. Laat de vlokken een nacht weken.
- Maak je ontbijt: voeg nog water toe en warm/kook de havervlokken ongeveer 1-2 minuten. Tijdens opwarmen honing toevoegen.
- Doe de havermout in een kom en voeg 75 gram volle kwark/50 gram volle yoghurt toe.
- Roeren en je hebt een grote kom gezonde voeding voor een gezond gewicht.